Afscheid Burgemeester Mark Slinkman van Rijnwaarden


Begin september nam Burgemeester Mark Slinkman afscheid van de Gemeente Rijnwaarden. Hij vervolgt zijn pad in Berg en Dal.

Ik mocht deze dagen zijn gangen registeren. Allereerst op zaterdag 5 september het burgerlijk afscheid. Alle schutterijen en koningsparen in vol ornaat marcheerden door de straten van Lobith. De burgemeester met zijn gezin in de prachtige koets, gereden door Gijs van Schip en zijn prachtige span paarden.

Houthakken, vogelschieten: de burgemeester draaide zijn hand er niet voor om. Uiterlijke schijn bedriegt: Mark Slinkman is niet heel groot van stuk, maar zeker sterk! Hij trok zijn jas erbij uit en hakte als een volleerd bieleman door de boomstam heen!

Prachtig om te zien.

Na de feestelijkheden op het plein was er nog de receptie in het Gildehuis.

Op maandagavond kwam de brandweer de burgemeester thuis ophalen. Met veel lawaai reed het korps de wijk binnen.

Dinsdagmorgen was er een afscheidsbrunch van het personeel op het Gemeentehuis en s’middags volgde een buitengewone Raadsvergadering.

Daarna was er een receptie voor de genodigden.

In het filmpje (5 minuten kijktijd) is mijn verslag van deze dagen en festiviteiten goed te zien. De muziek die ik ondertussen luisterde (kwam ik dus tegen doordat Mark Slinkman fan is van klassieke muziek) is The road goes ever on. Toepasselijke titel vond ik het. Het is filmmuziek van Lord of the Rings, die ik nog niet eerder zag, maar door deze muziek ben gaan kijken. Dat móest gewoon 😉

Gr. Gaab

PS: Copyright: Niets uit deze tekst/video/beeld mag gebruikt worden voor welk doeleinde dan ook zonder vooraf toestemming van Pictures by Gaab.


Leave a comment