Bijdragen aan een vreedzamere wereld


Bijdragen aan een vreedzamere wereld is het onderwerp van deze keer. Ik heb veel gelezen over vrede de afgelopen maand, vooral in de Cursus in Wonderen. Deze cursus is best een beetje ‘Goddelijk’ geschreven, en in het begin riep dat wat weerstand op bij mij. Vroeger in de Katholieke kerk voelde ik vaak weerstand tegen gezegden en teksten. Dat borrelde heel even weer naar boven. Maar inmiddels weet ik al een tijd, dat het niet uitmaakt hoe je het schrijft. Want Universum, God, Boeddha, Allah, Bron, en weet ik nog welke namen meer men er aan geeft: het gaat allemaal over hetzelfde in mijn beleving.

Ik mocht mijn zijn ontdekken. Mijn bron, mijn God, mijn universum. En ik kan alleen maar zeggen dat ik zo blij ben daarmee! Want weet je, voor mij vertaalt al deze woorden alleen maar het volgende: Ik houd van mij. Ik ben blij met mij. Ik zorg goed voor mij. Ik ben verantwoordelijk voor mij. Ik vind liefde bij mij. Ik luister naar mij. Onvoorwaardelijk.

Mijn gevoelens verraden waar ik ben. Als ik me goed voel, ben ik in sync. In verbinding. Met mij. Met het universum, met God, met Allah, met Source. Hoe je het ook zegt. Als ik mij niet of minder goed voel, dan is de verbinding verbroken en heb ik me laten verleiden om naar de wereld te kijken en daar de verantwoording neer te leggen. Zodra ik dat bemerk, kies ik ervoor om mijn gedachten aan te passen. Mijn wieltje te stoppen en het weer de andere kant op te laten draaien. Voor dat ik me écht slecht ga voelen. Ik heb de keuze. Ik ben in charge. En ja, echt, je kunt AL je gedachten sturen, vangen, stoppen, omdraaien en kiezen. Bewust Zijn.

Wat heeft dit nu met een vreedzamere wereld te maken zal je misschien denken?

In sync zijn met Al Wat Is brengt mij vrede. Diepe, intense stille vrede. Gelukzaligheid, een overvloedig gevoel van zijn. Stil in mijn hoofd. Genietend van alles wat op mijn pad komt. Vertrouwend dat er ALTIJD een weg is, vaak een die ik zelf niet kan zien, maar die ik overgeef aan het Universum en weet dat ik geleid word. Het enige wat ik hoef te doen is in alignment blijven met mij. Met de bron. En die bron is in iedereen. Iedereen is onderdeel van het Universum. We zijn allen een.

ALS IK KIJK NAAR JOU, DAN ERVAAR IK DIEZELFDE VREDE. WANT IK ZIE JOU. IK ZIE, JIJ BENT OOK EEN KIND VAN HET UNIVERSUM. JIJ BENT OOK ONDERDEEL VAN DEZE ONEINDIGE BRON. WAT IK AAN JOU GEEF, GEEF IK DAARMEE OOK AAN MIJZELF. EN ZO BREIDT VREDE ZICH UIT.

Want ik heb veel te geven. De liefde die ik ervaar, die wil ik met iedereen delen. Omdat ik die liefde ook mag ontvangen. Zo is het in balans, omdat ik jou kan zien als mij. Omdat ik de grootse vreugde en vrede die ik met grote regelmaat ervaar, ook aan jou kan schenken. Omdat ik weet, dat als jij eenmaal de weg naar jezelf vindt, en elke dag overnieuw verbinding weet te maken met het grotere geheel, dat ook jij die intense vrede zal gaan ervaren, en dan ook weer verder deelt, omdat je hebt geleerd om het te mogen ontvangen, en daardoor het gemakkelijk weer kan geven.

Maar eerst mag jij de vrede ontvangen. Want pas als je het ontvangen hebt, kun jij het geven. Je geeft het nooit weg uit de bron. Daar blijft het, oneindig. Er is dus overvloed voor iedereen. Maar door jouw vrede te vinden, in jouzelf, dat is het grootste geschenk dat jij aan de wereld geven kan.

Mijn wens is, dat iedereen zichzelf vindt. Zijn/haar innerlijke vrede vindt. Omdat je het waard bent. Omdat je er toe doet. Omdat ook jij hier bent. En dat is niet voor niks! Deel jouw vrede de wereld in, onvoorwaardelijk en gul voor een vredevolle wereld. Het mag klein lijken, jouw, mijn bijdrage in zo’n grote immense samenleving, maar ‘together we can make it happen!’

All we are saying, is give peace a chance!

Liefs,

Gaby x