Carnaval 2017: Aerdt, Groessen en Beek Montferland


Ik zou ik niet zijn als ik de carnaval niet vast zou leggen. Ik ben natuurlijk wel bevooroordeeld: alleen daar waar ‘onze’ mannen gaan. En zoals alle jaren is dat de optocht in Aerdt, de optocht in Groessen en tot slot gisteren de optocht in Beek Montferland.

Ik zal jullie een lang verhaal besparen, van hoe gezellig het wel niet was. Hoe er eerst maanden gebouwd is, elke zondag. Hoe het langzaamaan tot afronding kwam. Hoe er nog meer laatste dingetjes gedaan moesten worden dan in eerste instantie gedacht.
Hoe uiteindelijk de tegels uit de schuur moesten omdat de wagen anders niet meer binnen paste. Hoe dat er overlegd werd wat te doen in geval van slecht weer, dat zo voorspeld werd vorige week.

Hoe de weergoden ons zo gunstig gezind waren door in elk geval droog weer te bieden, al was het zaterdag in Aerdt flink guur, en vielen gisteren op de terugweg naar huis na de optocht in Beek de druppels en kwam in elk geval Ron met een nat pak thuis…en ik zal jullie al helemaal niet vertellen wat een schik dat ze hadden met het cluppie van Wi-j Uut Aerdt.
Dat er gehost en gelachen werd. Dat we met zijn allen (11 in totaal) gezellig elke maaltijd nuttigden en dat er onder de veranda het kacheltje brandde waar de mannen hun eigen plek hadden, inclusief goed gevulde koelkast :P.

Ik wil het dan helemaal niet hebben over het feit, dat nu ik dit schrijf, de wagen afgebroken wordt. Alles opgeruimd wordt. Het weekend voorbij gevlogen is en dat het feest weer voorbij is.

Natuurlijk zullen er al weer plannen liggen. Ik hoorde alweer over nieuwe dingen, uitbreiding van wat mogelijk is. Ideeën hiervoor zijn alweer opgedaan. Vanavond is het weer stil hier op De Haamhof. Dan zijn alle logees weer vertrokken. Het stof weer gaan liggen. Iedereen hier bedankt voor de onwijs gezellige dagen, de warmte, de knusheid, de ‘alles kan, niks mot’ sfeer. Wij genieten met volle teugen na.

Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Hartegroet,

Gaab

Foto’s Optocht Aerdt 2017 

Foto’s Optocht Groessen 2017

Foto’s Optocht Beek Montferland 2017Leave a comment