De Liefde


De liefde

Ik zag tijdens een visual van een liedje eerst het woord REVOLUTION staan. Even later kwam het woord EVOL voorbij…
Bij mij ging direct een lampje branden. Dat is het!

Liefde… iets waar we allemaal naar op zoek zijn. Maar eigenlijk durven we het niet toe te laten. Of hebben we ons er zelfs voor afgesloten na wat ervaringen die niet zo prettig waren. Die deden pijn. Pijn in ons hart. Op slot ermee. Beter maar niet meer voelen. Dan voel ik die pijn ook niet…

Maar wat er eigenlijk gebeurd is dat we ons zelf helemaal op slot zetten… we blijven zoeken naar ‘iets’ of ‘DE’ liefde, buiten ons. Maar vinden niet.
Soms wat korte ervaringen van blijdschap en geluksgevoel, maar die gaan weer voorbij en voor we het weten zitten we weer in ons vaak negatieve (denk)patroon, wetend dat er ‘iets’ mist.

Voor de liefde moeten we op zoek. Op zoek naar binnen. Juist op die plek, die je ooit afsloot. Die je je ooit voornam nooit meer te voelen. Die weg nooit meer te gaan…
Maar de liefde is zo mooi, prachtig, lief, zacht, open, eerlijk, behulpzaam, verzorgend… voor al dat sloot je je af… kun je je dat voorstellen? Je weet hoe het voelt, geen liefde te ervaren.

Terug naar de visual van het liedje… REVOLUTION! De uitleg volgens van Dale: Ommekeer. REVOLUTION of thought: Algehele verandering in denkbeelden.
Dan het woordje EVOL: je hebt vast gezien wat het betekent als je het omkeert… dan staat er LOVE!

We hebben ons massaal afgekeerd van de Liefde.. Zijn er andersom tegenaan gaan kijken. Tegen de achterkant ervan. Weggeduwd hebben we het. Bang om opnieuw gekwetst te worden. Maar we vergeten dat we daardoor ons algehele welbevinden hebben weggegooid. Onze natuurlijke staat van Zijn. Onze openheid, onze zachtheid, onze prachtige kwetsbaarheid die mag stralen van binnenuit. Je goed voelen, blij zijn. Vrolijk en gelukkig.

Er is een REVOLUTIE nodig, om de liefde om te keren. Een algehele verandering via de weg naar binnen. Daar is moed en lef voor nodig, om door al je lagen te gaan die je ooit over je hart hebt gelegd. Over je gevoel. Over je innerlijk weten, je intuïtie. Maar als je het aandurft om EVOL om te keren, naar binnen te gaan, laag voor laag doorleven en afpellen en dan LOVE te vinden…  je bént Liefde, maar dan vóel je liefde zelf ook. Ik kan je beloven: het is een feest je zo goed te voelen!

Het enige wat je dan nog wilt is het uitbreiden, doorgeven, want eenieder ís Liefde. En dus deel ik het. Onvoorwaardelijk. Want ook jij bent het waard de Liefde te voelen. En hoe het voelt moet je ergens aangereikt krijgen. Opnieuw leren. Je her-inneren!

Stel jezelf open om het aangereikt te krijgen. Neem het maar in ontvangst. Voel het! Laat het er helemaal zijn. Terug naar de voorkant: LOVE!

Let’s start the LOVE REVOLUTION! Doe je mee?

Liefs, Gaab