De Muurhagedis…lekker warm in het zonnetje!


In een overleg over de natuur in de omgeving, werd ik getipt over de verblijfplaats van de muurhagedis. Dat was dicht in mijn buurt! Het is een uitgezette populatie: van oorsprong komen ze in Nederland alleen in Maastricht nog voor.

Ik besloot er midden op de dag, vol in de zon, naar toe te gaan. Ik weet het, hard licht, maar dat past in mijn ogen precies bij deze hagedis, die van een heerlijk zonnebad houdt!

Goed kijken en opletten… en daar zag ik een kleintje over de muur heen schieten.

Ik zag ook een jong met nog een restje van zijn laatste vel. Ook was er eentje, al een ouder exemplaar, die vanuit zijn veilige positie maar naar me bleef gluren… heel af en toe kwam ie een stukje met zijn kopje naar buiten, maar bleef lekker op zijn plekje liggen.

Het leverde een voor mij, mooi beeld op.

Tussen de spleten en de blokken steen was het een vertier van jewelste. Prachtig, zo’n muurhagedis!

Gr. Gaab

PBG150930_MG_9323 PBG150930_MG_9345 PBG150930_MG_9355 PBG150930_MG_9362 PBG150930_MG_9384 PBG150930_MG_9401 PBG150930_MG_9407 PBG150930_MG_9342

 


Comments (2)

 1. Gerrit

  Leuk gedaan Gaab met die salamander / hagedissen , heb ze al lang niet meer gezien , er zijn ook de z.g.n. vuur salamanders die zijn zwart met een rode tot donker oranje achtige buik en die zijn echt helemaal fotogeniek . Veelzijdig zijn Gaab dat is waar vandaag om gevraagd word en jij bent daar al goed mee bezig !!
  Groeten, fijn weekend en succes met alles.
  Gerrit

  Beantwoorden
  • Gaby

   Dank je Gerrit.. was leuk om te doen inderdaad. Ik hoop volgend jaar wat meer salamanders op de foto te krijgen. Dit seizoen is wel voorbij 😉
   Gr. Gaab

   Beantwoorden