Discussie over een foto van de Andreas kerk in Zevenaar….


Een tijdje gelee heb ik in Zevenaar wat foto’s gemaakt van de Andreas kerk… dat deed ik op zondagochtend, lekker rustig in het centrum.

Naast de kerk zag ik de zon om het hoekje kijken. Mijn uitdaging ontstond: het licht van de zon betrekken in de foto, alsof Hij zijn licht laat schijnen…

Niet dat ik nu zo gelovig ben, dat niet, maar de gedachte had ik wel.

Zo heb ik links en rechts gevraagd welke mooier was, de kleuren versie of de sepia… 😉

Oh, de cirkels/verkleuringen links onderin zijn er zeker niet in geshopped… dit heet lensflare en ontstaat door de weerkaatsing van het zonlicht op de glasdelen in de lens….

De meningen zijn verdeeld.. of deze foto écht wel een foto voor mij was.. mijn ‘andere’ werk vonden ze beter hihi.. Leuk hoor zo’n reactie…

Persoonlijk ga ik voor de sepia variant!

Gr. Gaab

PBG130616_MG_4552-Edit-2


Comments (13)

 1. Esther Janwarin van De Helende Roos

  Prachtige foto’s 😀 en ik ben heel benieuwd of dit lensflare heet en ontstaat door de weerkaatsing van het zonlicht op de glasdelen in de lens….. Is dit niet gewoon EEN verklaring en is het mogelijk “het meer tussen hemel en aarde”? In ieder geval hele mooie foto, zowel in kleur als in sepia

  Beantwoorden
  • Gaab

   Ik begrijp je gedachte Esther.. maar google maar eens op lensflare 😉 Dan kom je vast nog een hoop tegen.. In dit geval maakt het mij niet uit: ik vind het super passen in de foto 😉 Bedankt voor je reactie!

   Beantwoorden
 2. Els

  Deze is denk ik mooier in het zwart/wit, of Sepia, Als je wilt bereiken wat je gedachtegang is, zou ik er zo min mogelijk kleur in gooien, en het “licht” z’n werk laten doen. (Kleur leidt de gedachten onbewust af) En Ja Gaab, ik heb zoooooveel ander (ook gekleurd) werk van je gezien,..en let me misschien wel bewust door kleur beïnvloeden 😉

  Beantwoorden
 3. wortel

  Zie je wel dat er meer is tussen hemel en aarde, zelfs een teddybeer uit een ver ver verleden, als dit geen teken is weet ik het niet meer, oei de beer is los!

  Beantwoorden