Een dagje de toerist uithangen in #Amsterdam mét gids én rondvaart ;)


Afgelopen zondag ben ik met Ron en onze vrienden Richard en Marjon een dagje naar Amsterdam geweest. Ik kon me niet heugen daar te hebben rondgewandeld. Na een relaxte treinreis kwamen we rond half twaalf aan op het Centraal Station in Amsterdam. Eén grote bouwput, waar we ook keken. Allemaal hekken erom.. niet de mooiste eerste indruk van een nieuwe stad 😉

We hadden pas om 13.30 met onze stadsgids Yvonne Kroon afgesproken, dus we gingen eerst even zelf op ontdekking, en wat eten. In de Warmoesstraat troffen we een pasta-tentje waar we heerlijk hebben gegeten.

Terug naar het CS waar we met Yvonne hadden afgesproken voor de start van de tour. 2 en een half uur lang vertelde zij ons details van gebouwen en verhalen van personen die in de stad gewoond hebben of zijn geweest. Dit was niet zomaar een stads-tour, maar een levendige, leuke en boeiende! Zeer zeker een aanrader, als je eens naar Amsterdam wilt en meer wilt weten over geschiedenis of heden, vraag Yvonne, zij maakt jouw tour op maat!

We startten op de Zeedijk en via de Wallen kwamen we langs de Waag, de oude Stadspoort van Amsterdam. Vandaar de Oudezijdsvoorburgwal op.

Zo kwamen we in The Grand terecht. Het oude stadhuis dat nu fungeert als hotel. Hier in de Raadszaal zijn Beatrix en Claus nog getrouwd. Wat een prachtige ruimte. Veel houtsnijwerk en zelfs het tapijt blijft in stand. Het is een rijksmonument, dus alles wordt in ere gehouden. Erg mooi om te zien. Onze pauze was ook hier… bijna ongemakkelijk haha.. veel te luxe! Een eigen handdoekje op het toilet om je handen af te drogen na je bezoek en een Jazztrio in de lobby.. hier hingen overigens prachtig verlichte vlindertjes aan het plafond.. super!

Ben er zeker van dat ik zelf nooit naar binnen was gegaan.. des te leuker dat Yvonne ons er bracht. Top!

Wandelend over het terrein van het Amsterdams museum ging onze tour verder over de Begijnhof.

Daarna de Spui op, alwaar we de tram namen naar het Leidsche plein. Vandaar af was het nog een klein stukje lopen naar de rederij Blue boat aan de Stadhouderskade waar we op de rondvaartboot stapten.

Yvonne had haar best gedaan geen rondvaart te boeken met een bandje in alle talen, maar met een door het Amsterdamse stel Ron en Nel ingesproken tour. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat we er niks van meegekregen hebben. Aan de tafeltjes binnen op de boot was geen plek meer voor vier personen. Het achterdek buiten was nog onbezet. Daar hebben wij onze rondvaart dan ook gezeten.. en niks van Ron en Nel gehoord 😉

Vandaar gingen we met de tram terug naar het station en daar pakten we de trein weer.. op weg naar huis.

Al met al een ontzettend indrukwekkende, leuke en leerzame dag gehad. Eentje die veel te kort was om alles te zien. We gaan dan ook zeker nog eens terug! En dan gaan we gewoon weer met onze Stadsgids Yvonne.. de Jordaan door!

Gr. Gaab

Grachtzijde gebouw Weteringschans
Grachtzijde gebouw Weteringschans
Grachtzijde gebouw Weteringschans
Grachtzijde gebouw Weteringschans
Zoveel bruggetjes!
Zoveel bruggetjes!
Ergens op de grachten.. ;)
Ergens op de grachten.. 😉
Zicht op de stad
Zicht op de stad
The Eye op het IJ
The Eye op het IJ
De Westertoren
De Westertoren
Hostel aan de Leidsegracht
Hostel aan de Leidsegracht
Begijnhof
Begijnhof
Trouwzaaltje The Grand
Trouwzaaltje The Grand
Oude Raadszaal The Grand
Oude Raadszaal The Grand
Lobby The Grand
Lobby The Grand
One missing
One missing
Bij de Wallen
Bij de Wallen
Oude kerk
Oude kerk
Zelfs hier is het nog Texel dat de klok slaat ;)
Zelfs hier is het nog Texel dat de klok slaat 😉
Zeedijk
Zeedijk

Comments (19)

 1. Yvonne

  Wow, wat een mooie foto’s! Wat Marcel klopt is helemaal waar; jij hebt ook echt, voor mij, nieuwe gezichtspunten weten toe te voegen. Ben fan van ‘Zicht op de stad’ en de vlinderfoto in de lobby.

  Beantwoorden
  • Gaab

   Top Rob.. jij bent hiermee de winnaar van de #HET actie geworden op Twitter… van harte gefeliciteerd met je afdruk 50*75 van een door mij gemaakte foto naar keuze!

   Beantwoorden