Een steentje leggen aan je eigen pad


Een steentje leggen aan je eigen pad

Een steentje leggen aan je eigen pad, zo moeilijk lijkt dat niet als je deze zin zo leest. Maar een steentje leggen aan je eigen pad blijkt voor velen een grote uitdaging.

Heel je leven lang heb je steentjes gelegd aan andermans paden. Aan het pad van je geliefde(n), aan het pad van je ouders, aan het pad van je werk, aan het pad van je vrienden… Je dacht dat je aan je eigen pad aan het werk was, maar de beïnvloeding van je omgeving was zo ongemerkt aanwezig dat je continue aan het werk blijkt te zijn geweest aan het pad van anderen.

Soms, op momenten dat je het heel erg naar je zin hebt, blij bent, vrolijk bent, omstandigheden fijn zijn, heb je ongemerkt een stukje aan je eigen pad gelegd.

Dan kom je iemand tegen die het licht vol op jóuw pad schijnt. Je laat zien dat je een eigen pad hebt, daar waar je niet eens (zo) bewust van bent geweest, dat het pad bestond. Boem. Vol in het licht. Zichtbaar gemaakt uit de schaduwen.

Jouw pad, die je alleen maar kunt aanleggen als je keuzes maakt die in jouw hoogste belang zijn. Wat goed voelt voor jou, waar jij blij van wordt. Ineens besef je hoeveel tijd je hebt besteed aan het aanleggen van andermans paden.

Eigenlijk is het best eng om een steentje te leggen aan jouw eigen pad, als je voor het eerst de keuze bewust mag gaan maken. Dit deed je namelijk nooit eerder. Is het niet vreselijk egoïstisch van mij om een steentje aan mijn eigen pad te leggen? Wat vind ik daarvan? Wat vindt men daarvan?

Het vraagt moed om die eerste bewuste steen aan je pad te leggen. De weg naar binnen, de weg die je nooit eerder wandelde.

Maar als jouw eigen pad steen voor steen wordt aangelegd door jou, mooi geplaveid wordt, onderhoud krijgt, dan kom je steeds dichter bij je ware kern uit, je gevoel, je ziel. Liefde.

Liefde wordt alleen van binnenuit gevoeld. En daar moet je nou eenmaal zelf voor kiezen, omdat pad te gaan. Dat kan niemand anders voor je doen. Alleen jij!

Je omgeving zal het best gaan merken, dat je minder steentjes aan andermans paden legt op de oude manier. In het begin kan men daar ook best vreemd van opkijken. Je bent veranderd!

Maar als je jouw eigen pad trouw gaat en blijft volgen, blijft aanleggen, elke dag opnieuw, dan worden de steentjes die je aan andermans paden gaat leggen steeds liefdevoller. Want je legt ze nu bewust. En omdat jouw eigen pad inmiddels is aangelegd en liefdevol wordt onderhouden door jou, worden de steentjes die je weggeeft steeds bewuster en liefdevoller, omdat je weet dat ook jij ooit iemand hebt gehad die jouw pad voor het eerst vol in het licht zette.

Nu doe jij hetzelfde voor de ander, omdat je Liefde gevonden hebt op jouw eigen pad naar binnen.

Leg aan, die eerste steen! Ga jouw pad. Doe het NU. Twijfel niet langer, maar heb moed.

Het levert je zoveel moois en de Liefde op! Liefde die je verder deelt. Liefde die zich uitbreidt. Het schittert uit je ogen, de warmte om je heen is voelbaar voor anderen.

Alleen omdat jij de moed had om deze eerste steen bewust te leggen op het pad der Liefde.

“Benedictus qui venit in nomine Domini”

Liefs Gaab x

 

 


Een reactie plaatsen