En hier is deel III over de vakantie op Texel, wat een prachtig eiland!


Inmiddels ben ik alweer thuis. Helaas. Nu was ik ruim twee weken op Texel, en nog het gevoel dat ik tijd tekort kwam. Dat is mooi, want dat betekent dat ik nog vaak terug kan gaan en nog zeker niet alles heb gezien!
We maakten een boottocht. En wel met De Vriendschap, de boot die de veerdienst verzorgt tussen Texel en Vlieland. Zij verzorgen ook robbentochten in het hoogseizoen, in het noordelijke deel van de waddenzee. Een uniek plekje met veel zandbanken. Weer een andere blik op de vuurtoren, en een hele mooie vond ik. Wauw… wat heb ik genoten van deze rondvaart! En wat een zeehonden hebben we gezien.. echt veel! Helemaal top was het dat de schipper de boot op de zandplaat liet lopen, de zeehonden massaal het water in gingen en daarna hun plekje weer terug zochten op het wad. Super ervaring!

Het licht die dag was fantastisch. Dezelfde dag als de foto’s die ik maakte in de slufter, toen de Jan Plezier waddengoud kreeg.
Het licht maakte dat ik er aquarel achtige beelden zag. Dat heb ik getracht vast te leggen.

 

Gr. Gaab


Een reactie plaatsen