En zo maakte ik ineens een Winterfotoshoot voor Landal.. Park Rabbit Hill


Donderdagmorgen… twitter… ik krijg een mention van Dorothé Vos: is dit wat voor jou? De directeur van Landal zocht fotografen die afgelopen weekend een park in de sneeuw wilden fotograferen.

Dat leek me wel wat! Ik meldde me aan en even later kreeg ik bericht dat ik mee mocht doen. Dat betekende dat we de dag erna al af zou reizen naar Rabbit Hill in Nieuw Milligen. Een huisje werd ons ter beschikking gesteld: het weekend mochten we daar verblijven. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd! De mannen hadden er wel trek in… 😉

Het werd een sprookjesachtig verblijf.. tenminste, voor de vrijdagavond en de zaterdag dan.

Vrijdagavond ging ik er alvast op uit: het park was al verlicht in kerstsfeer. Dat zag er erg gezellig uit.

Zaterdagmorgen vroeg, voor zonsopkomst, stond ik een beetje te blauwbekken aan de rand van Kootwijk… het was -11 en ik kan je vertellen dat ik blij was dat ik mijn handschoenen mee had.. brrr. Daarna verplaatste ik me terug richting het park. Aan de Kootwijkerweg, op pakweg 500 meter van de ingang van het park loop je zo een natuurgebied in. Tjee, wat was het mooi.. helemaal volgens de voorspellingen was het helder en kwam de zon prachtig op. Fraaie verkleuringen aan de lucht volgden.

Nadat ik een uurtje of twee weg was geweest, had ik het zo koud gekregen dat ik terug keerde naar het huisje. Na wat koffie en een broodje trokken we door het park zelf. Ron was al wat op verkenning geweest en wees me wat plekjes. Zo reden en wandelden we rond.

Na opnieuw een anderhalf uur gefotografeerd te hebben keerden we terug naar het huisje. Lunch volgde, daarna rust.. maar warm kon ik het niet krijgen.. Eerst maar een douche om op te warmen.

Later in de middag kwamen vrienden op bezoek. Na lekker samen met zijn allen te hebben gegeten zijn we nog een keer op pad gegaan om de avondsfeer te vangen.

Het plan was om zondagmorgen nog wat beelden bij te schieten. Helaas regende het toen alweer en was de sprookjesachtige sfeer weer verdwenen.

De foto’s die ik voor Landal maakte: [nggallery id=18]

De overige foto’s: [nggallery id=19]

Al met al een geslaagd weekend. Voor mij zeker voor herhaling vatbaar!

Gr. Gaab


Comments (13)

 1. richard poppelaars

  Ik ben trots op je meid.. en zo doe je dat !! Mooie verzorgde foto’s, jammer dat ze niet genummerd zijn want er zitten een paar hele mooie tussen die het vermelden waard zijn, terug kijkend vraag ik me nu af wie de beste deal had.. Landal of jij.. ik denk Landal 🙂
  Grtz en Suc6 Woensdag. Richard.

  P.S krijg ik nou als trouw lid van je site een rekenmachine voor de sommetjes.. ik pieker me suf…. 🙁

  Beantwoorden
  • admingaab

   Haha.. nummertjes? Neh… da’s lastig.. lol Thanx voor je respond… happy with it!

   Tsja.. ik moet bij jou rare letters invullen als ik een berichtje plaats… jij bij mij rekenen dus 😉

   Beantwoorden
 2. Marga Degeling

  Gaab, prachtig, prachtig,
  met deze fotoos wordt dit park aantrekkelijk.
  En dan die sneeuw, en het groen van Landaal dat zo overkomt.
  echt prachtig. Marga

  Beantwoorden
 3. Mo

  Wat een leuke opdracht en wat een spetterende foto’s. ik zag wel nummertjes staan onder de foto’s als je de foto’s vergroot en vandaar verder kijkt.

  Prachtig licht en sfeer in de foto’s.

  Foto 9 Wauw!! Wat een toetje de maan erbij 🙂
  Foto 14/15 Prachtig maar 15 net iets beter door de bandensporen wordt je de foto in getrokken.
  Foto 19 Erg mooie met die prachtige bokeh

  Foto’s zijn stuk voor stuk mooi maar deze wilde ik even apart noemen, er zullen er vast bijzitten welke Landal kan en zeker wil gebruiken.

  Groetjes van Mo

  Beantwoorden
  • admingaab

   Haha Mo.. jij snapt het tenminste.. met die nummertjes.. lol Lief dat je zo uitgebreid reargeert! Ik heb met volle teugen genoten!

   Beantwoorden
 4. Yvonne Alefs

  En zo werkt social media! 🙂 Echt ontzettend tof voor je dat je op zo’n manier een leuke opdracht hebt binnengesleept. Waren er meerdere die foto’s namen, of gaat Landal jou – overigens weer geweldige – foto’s gebruiken?

  Groetjes, Yvonne

  Beantwoorden
 5. Yvonne

  Ha Gaab,

  Wat zijn ze mooi! Zo’n park wordt bijna leuk hierdoor. In het huisje van nr. 39 wil ik ook wel een paar dagen samen doorbrengen. Het meest fan ben ik van 19, 22 en 48…zo frèle. En wat zul je het koud inderdaad hebben gehad…

  Beantwoorden