Ik was erbij: De eerste Waarmaakdag in Zaanstad….


Afgelopen vrijdag, 19 oktober was ik in Zaanstad.

Na een eerdere, enthousiaste ontmoeting met Yvonne Alefs, van Van wens naar website en hoorde van haar plannen om in Koog aan de Zaan/ Zaanstad de eerste waarmaakdag voor deze regio te organiseren, besloot ik om als waarmaker deel te nemen aan deze eerste Zaanse waarmaakdag. Yvonne is zo enthousiast en bevlogen, dat ik alleen daarom al geen nee kon zeggen. Wat een leuk initiatief zeg!

Deze dag werd gehouden in de zalen van Koog aan Zee: wat een heerlijke frisse, eigentijdse ruimtes. Top!

En wat is dat dan, waarmaken, hoor ik je denken… waarmaken is het delen van kennis en kunde door waarmaker aan deelnemers. Nogal vaag.. ik weet het. Maar ik ga het uitleggen!

Stel, je wilt een bedrijf starten, of je bent al een tijdje bezig, maar vlotten wil het nog niet zo. Dan is de waarmaakdag een goede keuze. Ik quote van de website van de waarmaakdag het volgende:

Stel je voor dat je een soort waarmaakzakmes zou krijgen. Je klapt het uit en je hebt: een weblog, een huisstijl, een pitch, een netwerkupgrade, een filmpje voor je weblog, een mooie foto, een goede tekst, social media skills en bakken met tips en ideeën. Dat is wat je krijgt op een waarmaakdag. Je krijgt het 1-op-1 van top-professionals die het leuk vinden om je te helpen. De waarmakers zitten verdeeld over de ruimte en jij bepaalt zelf bij wie je allemaal aanschuift deze dag.

Begrijp je dan al een beetje wat ik bedoel? Kijk, dat is dus waarmakerij! Super leuk, gezellig en leerzaam. Initiatiefnemers zijn:

 • Nils Roemen van Durf te vragen, je weet wel, die #dtv hastag op twitter,
 • van Juul Martin, waarmaker en spreker,
 • Katja Linders, die vragen stelt, prikkelt en waarmaakt en
 • Jeroen Panjer, social media expert. En niet te vergeten
 • Patty Golsteijn, die vind dat je niet moet kiezen, maar alles moet doen waar je zin in hebt!

En wat deed ik op deze dag, als waarmaker? Ik maakte van deelnemers die dat wilden een nieuwe profielfoto. Natuurlijk was het voor mij de uitdaging om mensen sprankelend en ontspannen op de gevoelige plaat te leggen. Erg leuk vind ik de reacties van de deelnemers op hun foto’s! Ze zijn er erg blij mee. Heerlijk voor mij om te horen natuurlijk…..hiervan word ik zelf ook weer blij. En dus was deze waarmaakdag zeer geslaagd. Niet alleen voor mij, maar ook voor Yvonne, Katja, Patty, Nils en Juul, en natuurlijk alle deelnemers en waarmakers. Zeker voor herhaling vatbaar. 1 februari 2013 staat inmiddels in de agenda..

Wil je nog meer info over waarmaken? Kijk dan eens op de website waarmaakdag. Er is er vast binnenkort eentje bij jou in de buurt!

Als je foto’s wilt zien die ik van deelnemers heb gemaakt klik je hier!

Gr. Gaab


Comments (3)

 1. Gerda Bergsma

  Wat een leuke foto-opdracht! Zo nestel jij je mooi met je fotografie in internetland! Ik kan me voorstellen dat je geen nee zegt tegen zo’n uitdaging!

  Beantwoorden
 2. Anita

  Jemig, wat een ontzettend gaaf initiatief en wat een leuke sprekers/
  > deelnemers. Heb net een aantal websites bekeken en getroffen door de
  > plannen de opgezet worden.
  > Super om daaraan deel te kunnen/ mogen nemen en mooie foto’s te maken!
  > Heerlijk, jouw ding doen en anderen daarmee weer een stukje op weg helpen!
  >
  > Lieve groet,
  > Anita

  Beantwoorden