Is de herfst alweer in aantocht?


Als ik zo naar buiten kijk, dan lijkt de zomer echt voorbij. Is het echt pas 6 weken geleden dat de mussen van het dak vielen met een temperatuur van +38 C?

Het zou fijn zijn als we nog een paar mooie dagen mee zouden kunnen pikken, toch?

Maar niet getreurd: de herfst biedt bij uitstek gelegenheden om te fotograferen. Mooi zacht zonlicht in de ochtend, wat grondmist, kleurrijke bladeren aan de bomen en zo langzaamaan beginnen de paddestoelen hun kop weer op te steken.Neem eens de tijd om rustig rond te struinen in een bos, vooral als het lekker weer is. Je zult verbaasd zijn hoeveel soorten paddenstoelen er eigenlijk zijn.

VliegenzwamHet kan gebeuren dat je me tegenkomt: plat liggend op mijn buik. Met mijn camera gestabiliseerd op een tas of een beanbag, zodat de langzame sluitertijden die je meestal hebt op wat donkere plekken, niet zorgen voor bewegingsonscherpte. Een soort ministatief dus.

Bij paddenstoelen kun je ook een spiegeltje gebruiken: zo kan je mooi onder de hoed kijken en de sporen zien zitten. Sommige fotografen gebruiken zelfs een (zak)lampje om de paddenstoel extra fraai te belichten.

Je wilt niet weten hoe wandelaars er van op kijken, dat ik op mijn buik op de grond lig…: Wat is die dan aan ’t doen? Op zoek naar het deurtje zeg ik dan soms 😉

Gr. Gaab

 


Comments (4)

 1. Mo

  Prachtige foto’s en met een heel herkenbaar verhaal, zo lag ik ook eens in een onmogelijk standje en toen vroeg een meisje aan haar moeder, gaat het wel goed met die mevrouw? De moeder had de camera gezien dus die had wel begrip maar ze moest nog wel even vragen van haar dochter of het goed ging … 😉 Binnenkort ga ik ook maar weer eens op pad voor een ligsessie 🙂 Gr. Mo

  Beantwoorden
 2. Mo

  Zeker grappig, en ja ik ben de trotse eigenaresse van een hele echte macrolens, nog steeds zo blij mee, eigenlijk zit die lens er altijd op 😉

  p.s. Misschien ligt het aan de instellingen maar ik heb geen notificatie gekregen dat je gereageerd had op mijn bericht.

  Beantwoorden