Lichtkunst en designerstoepassingen: Glow Eindhoven 2012


Van 10 t/m 17 november vormt de openbare ruimte van Eindhoven-centrum het decor en podium van GLOW. Kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland laten lichtkunst- en designtoepassingen zien, die tot stand zijn gekomen door het gebruik van nieuwe mediatechnologieën zoals computers, sensoren, animaties, maar ook door meer bekende projectietechnieken. (Bron: gloweindhoven.nl)

Vorig jaar was ik daar voor het eerst bij. Een indrukwekkend schouwspel van licht en geluid vond ik het. Dit jaar had ik het niet direct op mijn programma gezet, totdat Richard vroeg of ik zin had om mee te gaan. Ook vriend Siebe was van de partij. Gewapend met mijn apparatuur en statief (pff, mijn nieuwe statief is écht een heel stuk zwaarder) reisden we met zijn drieën af naar Eindhoven.

Gelukkig was het een stuk minder druk op maandag dan de donderdagavond van vorig jaar. Ook was het niks koud, dat is ook altijd wel fijn! Een leuk aantal projecten heb ik aan me voorbij zien komen, maar of het kwam dat ik het vorig jaar ook al gezien had: het viel me eigenlijk een beetje tegen.

Natuurlijk heb ik het een en ander gefotografeerd. Daarbij heb ik ook getracht om niet alleen de ‘standaard’ opnames te maken. Wat leuke spiegelingen en objecten of gebouwen die eigenlijk niet perse Glow gerelateerd waren, maar wel mooi verlicht! Lekkere lange sluitertijden zodat er lichtsporen ontstaan (zie foto met alle mannetjes en de cirkels) En ook kortere om te proberen de actie te bevriezen zonder flits natuurlijk. Flitsen komt de sfeer i.m.o. zeker niet ten goede…

Al met al een leuke, gezellige avond met de mannen. Wel heul ver lopen voor mij. Daar heb ik nog wel een paar daagjes plezier van 😉

Klik hier voor de foto’s!

Gr. Gaab


Comments (4)

 1. Yvonne Alefs

  Lijkt me toch een hele leuke belevenis, vooral nu we naar het feest van het licht gaan (Kerst). Doet me toch een beetje kerstachtig aan (ook al heeft het daar natuurlijk helemaal niets mee te maken!).

  Vind de foto van het stel bij de krokettenautomaat wel heel bijzonder. De automaat schijnt gewoon door de jongen heen! Heel apart.

  Bedankt voor het delen!

  Beantwoorden
  • admingaab

   Dankjewel voor je reactie Yvonne! Dat bij die krokettenautomaat komt door een langere sluitertijd. Dan beweegt het stel voor de automaat langs, maar hij registreert de automaat zelf het langste in die sluitertijd. Daardoor lijkt het een soort ghosting zeg maar van de mensen, omdat zij korter geregistreerd worden dus! Trucage 😉
   Gr. Gaab

   Beantwoorden