Mijn luchtdoop.. vliegen boven Aerdt in een Cessna, mét camera en piloot András Schuh


Via twitter kwam ik in contact met András Schuh, fotograaf en piloot.

Of ik niet een keer zin had om van Teuge naar Texel te vliegen… natuurlijk! Maar gevlogen had ik nog niet eerder…  Even daarna bood András aan dat ik een keer mee kon vliegen boven Aerdt, als proef zeg maar. Alle moed verzameld en stoute schoenen bij elkaar gezocht en ja gezegd.

De eerste afspraak werd gecancelled: met zware windstoten en hagel niet echt een optie voor een luchtdoop… afgelopen woensdag was het dan zover: mijn “maiden flight.”

Met een slapeloze nacht achter de rug toog ik naar Teuge. Daar maakte ik voor het eerst IRL kennis met András en het vliegtuigje…

Monteur checkt vliegtuig na plaatsen nieuwe accu
Monteur checkt vliegtuig na plaatsen nieuwe accu

 

Volledig overtuigd van het kunnen van mijn piloot werd de checklist nagelopen en alles zorgvuldig gecontroleerd voor onze take-off.

De te vliegen route
De te vliegen route

Voor dat ik er erg in had zaten we al in de lucht. Van mijn angst bleef niks over.. zwaar genieten werd het! Eerst even heerlijk rondgekeken en daarna de camera erbij gepakt. Boven Aerdt ging het raampje open en maakte ik foto’s van ons huis en de omgeving.

Wat gaaf toen ik ontdekte dat mijn twee zoons stonden te zwaaien bij oma op de stoep! Mijn dag kon niet meer stuk.

Voor ik het wist was er een uur om en stonden we alweer aan de grond. Op de vraag van András of ik nu ook mee naar Texel ging, kunnen jullie het antwoord vast al raden;)

András, nogmaals bedankt! Het was geweldig.

Oh, neem gerust een kijkje op zijn website: schuhfotografie.nl

Klik op de foto’s voor een vergroting.

Gr. Gaab


Comments (10)

  1. András Schuh

    Hoi Gaby!
    Ik vond het erg leuk dat je mee bent geweest. Fotografie is voor ons beiden een geweldige passie en een mooi hoogtepunt (letterlijk!) was afgelopen woensdag tijdens onze vlucht boven Aerdt en omgeving. Ook erg gezellig en voor herhaling vatbaar 😉

    Groeten, András

    Beantwoorden