Rondje Pontje Waal én #Waalweelde.. Geïnspireerd!


Rondje Pontje Waal is een conceptplan van onder andere de Provincie Gelderland. Zij wil het toerisme stimuleren, en zo in het gebied een economische impuls creëren.

Er zijn in totaal 10 zogeheten “rondjes pontjes’ gecreëerd, vanaf Rijnwaarden: de Rijn splits zich tenslotte bij Pannerden in de Waal en Pannerdens Kanaal, (en het gebied van Tolkamer tot aan Pannerden werd ook wel ‘Boven-Waal’ genoemd) tot aan Woudrichem Noord Brabant.

Hiervoor ben ik nu 2 keer naar een “rondje pontje” bijeenkomst geweest. Ideeën over hoe het aangepakt zou kunnen worden, welke mensen je ervoor nodig hebt vliegen er over tafel. Erg lastig soms voor mij, ik moet uit de ‘comfortzone’ maar ook heel erg inspirerend.

Hoe het uiteindelijk allemaal zal uitpakken is nog niet duidelijk, er volgen nog meer bijeenkomsten en pas later zal er meer bekend zijn. Het staat nog in de kinderschoenen.

Waarom dan dit blog?

Omdat er door de laatste bijeenkomst weer een tekst bij me op kwam… én: gisteren maakte ik de bijpassende foto’s!

Jullie zullen in de toekomst vast nog eens een blog over dit onderwerp van mijn hand treffen. Ben je écht nieuwsgierig over het concept: op de website Rondje Pontje Waal kun je vast meer informatie vinden.

Bedankt voor het kijken én lezen dit keer!

Gr. Gaab

Adempauze


Leave a comment