Speulderbos


Gisteren had ik met Ina afgesproken bij het Speulderbos. Niet perse om te fotograferen, maar om na een ruim jaar eens bij te kletsen en van de natuur te genieten. Ina woont in Friesland en zo besloten we elkaar halverwege te treffen. Ina had voor mij een prachtige kerkuil getekend en die lag al een tijdje op mij te wachten. Als dankjewel had ik voor haar een prachtige keramiekschaal laten maken met een eigen tekening van haar veertjes er in.

In een donker restaurant (Het Boshuis in Drie) brandden de kaarsjes..Ina liet weten wat verlaat te zijn doordat de tomtom niet wilde wat zij wilde 😉

Ik wachtte rustig af. Fijn was het weerzien, toen ze binnenkwam. Er speelde prachtige muziek waar we allebei even ontroerd van waren. Ik mocht Mevrouw Uil (zo hebben we haar vernoemd) in ontvangst nemen en zij kreeg van mij de schaal.

Een kopje koffie, een stuk appeltaart (poehee, dat was zo groot, dat ik het niet op kon, maar heerlijk! #Tip) een potje thee en een flink verhaal verder gingen we samen het bos in…

Eigenlijk hebben we meer gekletst dan gefotografeerd, en omdat ik er niet eerder was geweest, vond ik het prima. Zo kon ik ook ‘gewoon’ eens kijken wat het Speulderbos nou inhield… verhalen over hoe mooi en prachtig, en foto’s…de mooiste heb ik voorbij zien komen, lokten me al geruime tijd naar deze plek.

Ik kan je vertellen: ik vond het magisch… we stapten er in en… jee.. wat een stilte, wat een kleurenpracht… zooo mooi… ik geloof niet dat ik het vast heb weten te leggen.

Daarvoor ga ik nog absoluut (ik hoop op korte termijn) terug naar deze plek. Ik wil nog veel meer van dit magistrale bos ervaren…..

Voor nu een paar foto’s, en mevrouw Uil… dan weet je ook wie dat is 😉 De tekst bij haar schreef ik gistermorgen, toen ik aan het wachten was op Ina.

Wordt vervolgd!

Gr. Gaab

PBG151028_MG_1356 PBG151028_MG_1353 PBG151028_MG_1361PBG151028_MG_1344 PBG151028_MG_1349

Mevrouw Uil getekend door Ina Hoekstra
Mevrouw Uil getekend door Ina Hoekstra

Comments (8)

 1. Mo

  Heel bijzonder verhaal en ontmoeting, omlijst met sprekende foto’s afgesloten met een geweldig mooie tekening en mooi bijpassend gedicht … Gr Mo

  Beantwoorden
  • Gaby

   Hee Mirre, wat leuk! Ben benieuwd hoe je hier terecht gekomen bent 😉 Kan ik op je website een verslag vinden van het Speulderbos? Groetjes!

   Beantwoorden
 2. Yvonne

  Lieve Gaab,

  Wat een mooie foto’s en een weer zo’n prachtig gedicht! Ina heeft intussen voor mij ook zo’n prachtige tekening gemaakt. Wat een gave heeft die vrouw! Bedankt dat je me naar haar hebt verwezen. xxx

  Beantwoorden