Zo binnen zo buiten


Leven we van binnen naar buiten, of van buiten naar binnen?

Veel mensen leven van buiten naar binnen. De gehele aandacht is gevestigd op wat er buiten hen gebeurd. Alle omstandigheden, mensen, situaties enzovoort bepalen hoe men zich voelt. En daar zijn ze zich niet bewust van. Er knaagt wel iets. Iets, dat ze niet vinden, nergens tegenkomen, keer op keer vragen van anderen, of van nieuwe spullen, materialisatie, betere baan, nog een vakantie…

Het zijn tijdelijke vervullingen van verlangens. Maar daarna steekt het geknaag de kop weer op. En ja, ik durf het echt te zeggen: iedereen heeft dat! Ontevredenheid komt weer naar voren, en je begint je letterlijk af te vragen of het aan jou ligt, maar ondertussen blijven we maar aan de buitenwereld vragen om ons verlangen te vervullen. We voelen ons niet prettig. En zo zien we dat in ons dagelijkse bestaan ook terug. De collega die ‘altijd’ moeilijk doet, de dag die altijd te kort is, de vermoeidheid die je maar parten blijft spelen. De ratrace waarin je loopt. En als omstandigheden of mensen dan niet verlopen/reageren zoals je had gewenst, of jou niet geven wat jij zelf wel hebt gegeven, dan ben je opnieuw teleurgesteld en opnieuw geraakt, gekwetst. En zo bepaalt de buitenwereld hoe jij je voelt van binnen. Dit proces kan lang duren. Maar er komt een moment dat je voelt: zo wil of kan ik niet langer verder.

En zo kan het zijn dat je de moed vat en de reis naar binnen aangaat. Van je hoofd naar je gevoel. Deze reis leid je stapje voor stapje door onbekend terrein. Het is een spannende reis, omdat je wegen bewandeld die je nog nooit eerder ging, en dus ook geen controle over hebt waar de weg heen leidt. Soms kan het zelfs een tijdje donker zijn en eenzaam voelen, omdat bijna niemand in de buitenwereld meer begrijpt wat je aan het doen bent: je reageert niet meer, doet niet meer wat men eerder van je kende en dus van je verwachtte. Maar jij laat je niet van je stuk brengen en gaat gestaag door met je verkenning van je innerlijke wereld. Steeds vaker krijg je bevestiging dat je op de juiste weg bent! Je ontmoet nieuwe mensen die je verstaan op je nieuwe pad, of juist die je al lang kende en ineens op een heel andere frequentie opnieuw ontmoet. Je voelt je steeds beter en voorzichtig aan leer je jezelf goed kennen. Voelen: je hart spreekt!

Wat er dan gebeurt is het volgende: als je de reis naar binnen hebt afgelegd en je jezelf hebt ontdekt, je jezelf hebt aangekeken, je liefde voor jou hebt gevoeld, al je mitsen en maren en je verleden hebt verwerkt en gezien, gehoord, dan komt daar een innerlijk weten, een innerlijk gloeien voor de dag. LIEFDE is gevonden. Dat waar je naar op zoek was in de buitenwereld, dat zat al die tijd al in jou. Niet verstopt of weggeborgen, maar gewoon altijd beschikbaar en aanwezig. Die connectie met de Bron, met jouw Inner Being, je innerlijke ik. De connectie die ALTIJD alleen maar LIEFDE geeft aan jou. Je was je alleen niet bewust dat het er was!

Door deze weg naar binnen af te leggen en LIEFDE te ontmoeten, ga je compleet anders tegen de buitenwereld aankijken. Zoals jij je voelt (want dat bepaal je ECHT zelf, ben je in verbinding met de Bron of niet) zo zie je dan ook andere mensen. Zo kijk je dan ook tegen situaties aan en kijk je niet meer met teleurstelling, gekwetstheid maar met vertrouwen, plezier en geluk. Je zult zien dat alles is getransformeerd. Het lijkt wel of de buitenwereld veel vriendelijker is geworden, zachter. Dat situaties zich veel gemakkelijker oplossen, waar je eerst alleen maar problemen zag.

Als je vervolgens blijft luisteren naar je gevoel en je intuïtie en je elke dag blijft afstemmen op je binnenwereld, je verbinding met de Bron, dan beloof ik niet dat er nooit meer moeilijkheden zijn, of pittige situaties, of veel emoties, maar dan beloof ik wel dat je er veel opener, zachter en bewuster mee om kunt gaan. Het leven blijft contrast aanbieden, maar je maakt nu je keuzes vanuit een heel ander perspectief: vanuit je HART i.p.v. je hoofd. Als je daar aan gewend bent geraakt is er nog maar een laatste stap te gaan: je volledig laten leiden door de Bron. Een cursus in Wonderen zegt dan: Laat mij zien waar ik mag gaan, wat ik mag zeggen en tegen wie!

Van buiten naar binnen of van binnen naar buiten… welke keuze maak jij?

Liefs,

Gaby x